Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matka nezvládla plač bábätka a zabila ho. Súd jej uložil 15 rokov, odvolala sa
Zdielať na
Krimi

Matka nezvládla plač bábätka a zabila ho. Súd jej uložil 15 rokov, odvolala sa

Archívna reportáž

BRNO / Krajský súd odsúdil v stredu ženu za vraždu jej 15-mesačného syna. Podľa obžaloby mala dieťa usmrtiť, pretože už nemohla vydržať chlapcov plač. Voči rozsudku sa odvolali a prípad teda posunuli na najvyšší súd.

Tragédia sa stala ešte pred rokom v novembri v jednom z azylových bytov v Brne, kde žila matka s ďalšími dvoma deťmi a druhom. "Chlapček neustále plakal a obžalovaná ho nemohla utíšiť. Z jeho plaču bola nervózna a vyčerpaná, potrebovala sa starať o svoje ďalšie deti a o domácnosť. Preto dieťa úmyselne napadla veľkou intenzitou," uviedla v obžalobe štátna zástupkyňa. 

"Nikdy by som svojmu synovi neublížila, je mi to hrozne ľúto. Myslím, že som to nezavinila," povedala pred súdom žena a ďalej odmietla vypovedať. Podľa jej advokáta mohol dieťa zabiť aj niekto iný. Do ich bytu sa mohol dostať nejaký páchateľ. Vrah by vraj podľa právnika mohol byť aj druh obžalovanej. 

Pre takúto obhajobu ale nemala pochopenie predsedkyňa senátu Dagmar Bordovská. "Je vylúčené, aby zranenie dieťaťa spôsobil niekto iný ako obžalovaná. Nie je ani náznak, že by sa tam mala pohybovať iná osoba a nemohol to byť ani druh obžalovanej." Podľa znalcov chlapec zomrel po tupom náraze do oblasti hlavy, kde nastala zlomenina lebečnej klenby. "Mohlo to byť aj tak, že dieťa páchateľ udrel o kuchynskú linku, také zranenie si bábätko nespôsobí samé," hovoria znalci, ktorých cituje portál novinky.cz. 

Za vraždu jej hrozilo 20 rokov alebo výnimočný trest 15 rokov, ktorý je ale už na spodnej hranici trestnej sadzby. Obhajca sa odvolal.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade zo Slovenska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy