Polojasno
17°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Policajti odhalili kokaínový brloh. Okrem drog našli aj tisíce eur
Zdielať na

Policajti odhalili kokaínový brloh. Okrem drog našli aj tisíce eur

BRATISLAVA / Polícia zadržala dvoch mužov, ktorí mali distribuovať kokaín. Kriminalisti pri viacerých prehliadkach zaistili okrem bieleho prášku aj peniaze. V prípade preukázania viny, hrozí dvojici mužov desať rokov za mrežami.

Dvaja muži si podľa polície robili drogový biznis v Bratislave prevažne na Riazanskej a Vajnorskej ulici. Koncom minulého týždňa muži zákona vykonali niekoľko prehliadok. Pri domovej prehliadke zaistili množstvo dôkazov. V priestoroch bytu našli okrem váhy a rôznych pomôcok na distribúciu aj väčší obnos peňazí, približne 3000 tisíc eur. V pivničných priestoroch polícia objavila viacero sáčkov s kokaínom. Biely prášok našli aj v osobnom aute. Kokaín bol ukrytý v plastových vreckách.

Podľa predbežných výsledkov Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru zaistený biely prášok zodpovedá približne 143 jednotlivým dávkam  kokaínu. Štyridsaťtriročný Michael mal podľa polície na starosti zadováženie drogy a mal ju aj sám predávať. S distribúciu a predajom mu mal pomáhať aj 35-ročný Martin. Obidvoch mužov vyšetrovateľ obvinil.

"Na základe zabezpečenia množstva dôkazného materiálu a vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ch držania a obchodovania s nimi," povedala Lucia Miháliková, hovorkyňa KR PZ BA. V prípade preukázania viny hrozí dvom mužom trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Podľa informácií TV JOJ sa obvinený Michael už nachádza vo väzbe a Martina stíhajú na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy