Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia odhalila vášnivého záhradkára, 57-ročný muž pestoval konope
Zdielať na
Krimi

Polícia odhalila vášnivého záhradkára, 57-ročný muž pestoval konope

GALANTA / Muža prekvapila polícia v súčinnosti s pohotovostnou jednotkou z Bratislavy. Na záhrade našli vyše 70 rastlín rôznej veľkosti. Muž bol odvezený do väzby.

Celá akcia bola vopred pripravená a policajti z Galanty zasahovali na adrese v Šoporni. Rastliny, ktoré na miestne zaistili mali veľkosť od 10 do 260 centimetrov. "Vykazovali morfologické znaky typické pre rastlinný rod Cannabis," informuje polícia na svojej stránke. 

Okrem toho zaistili aj 153 g suchého konope, z ktorého sa dalo podľa predbežnej expertízy vyrobiť 300 jednorazových dávok. Množstvo bude ešte vyššie, ale rastliny, ktoré zozbierali zo zeme ešte nevedeli znalecky vyhodnotiť. Starší muž mal konope pestovať za účelom užívania ale aj ďalšieho predaja.

Vyšetrovateľ ho obvinil koncom septembra zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Sudca návrhu vyhovel a policajti ho začiatkom októbra eskortovali do výkonu väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy