Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Banková úradníčka zneužila osobné údaje, na mená klientov si zobrala tisícové úvery
Zdielať na

Banková úradníčka zneužila osobné údaje, na mená klientov si zobrala tisícové úvery

PEZINOK / Minulý týždeň priniesla TV JOJ reportáž o prípade ženy, ktorá má na krku cudzí úver. Podľa vyšetrovania polície mala jej osobné údaje zneužiť bývalá obchodná zástupkyňa istej banky. Tá mala rovnakým spôsobom postupovať aj v minulosti, za čo jej hrozí súd.

Senát Okresného súdu v Pezinku mal otvoriť pojednávanie v prípade bývalej bankovej úradníčky, ktorá čelí obžalobe pre podvod. Žena podľa obžaloby spáchala päť skutkov, pri ktorých došlo k čerpaniu bankového úveru v mene iných osôb.

Pani Jolana má už tri roky na krku pohľadávku, ktorá prevyšuje 5-tisíc eur. O tom, že mala uzavrieť úver, sa dozvedela až predvlani, kedy jej banka oznámila, že úver prestala splácať. Polícia skutok klasifikovala ako prečin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi. "Prišli sme do Pezinka zbytočne. Cestovali sme 150 kilometrov. Nepovedali nám, že sa nemáme dostaviť," hovorí poškodená Jolana Molnárová.

Podvodné úvery

Obžalovaná totiž deň pred pojednávaním oznámila súdu, že jej práceneschopná. Ten rozhodol, že štyri skutky, ktoré súvisia s pani Jolanou, vylúči na samostatné konanie do Levíc. Tamojší súd zase predtým rozhodol, že postúpi spomínanú vec do Pezinka.

Keď sme sa o kauzu začali zaujímať, zistili sme, že obžalovaná mohla podobným spôsobom vylákať tri úvery a o ďalší sa ešte pokúsila. Preukázalo to interné vyšetrovanie banky. "Evidujeme podobné prípady, v ktorých figuruje naša bývalá obchodná zástupkyňa," uviedol Radovan Slobodník, hovorca banky, v ktorej pracovala obžalovaná obchodná zástupkyňa.

Banka mala od poškodenej ženy ešte v lete požadovať uznanie dlhu. Po odvysielaní reportáže sa vraj situácia upokojila. Stále sa však nachádza v úverovom registri. Súd napokon odročil pojednávanie na 28. novembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy