Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Manažér McDonaldu ponúkal k jedlu špeciálnu prílohu, kokaín
Zdielať na

Manažér McDonaldu ponúkal k jedlu špeciálnu prílohu, kokaín

NEW YORK / Manažér nočnej smeny v Bronxe Frank Guerrero balil viac ako len burgery či hranolky. Putá na ruky si vyslúžil za predávanie kokaínu v balíčkoch Happy Meal. Polícii v utajení predal túto špeciálnu prílohu za takmer 11 tisíc dolárov.

Ako informuje tlačová správa Úradu špeciálnej prokuratúry pre narkotiká 26-ročného Franka zatkli po troch mesiacoch utajenej akcie s názvom "Operácia menu" v americkom meste New York.

"Čin bol tak zjavný, že by bolo komické, ak by sa nedopustil závažného trestného činu predaja narkotík," informuje prokurátorka Bridget G. Brennan. Frank si vybral dobré krytie. V anglickom jazyku totiž slovo "coke" je hovorový výraz pre nápoj Coca-Cola, rovnako sa ale používa aj ako slang pre kokaín. Keď si tak zákazník prišiel po svoju dávku, nemusel pri objednávke vôbec klamať.

Polícii mladík predal v ôsmich dávkach kokaín v hodnote 10 900 dolárov. Napriek tomu, že fast food obsluhoval svojich zákazníkov v noci iba cez okienko pre vodičov, v prípade špeciálnych návštev robil manažér výnimky a svojich klientov vpúšťal dnu. Zatiaľ čo ďalší zamestnanci pracovali vedľa, Frank vhodil zabalené dávky drogy do papierového vrecka na cookies a ako prílohu ho vhodil do balíka celého menu. 

Polícia následne prehľadala jeho dom, kde našli asi 200 gramov kokaínu a 5 300 dolárov. V tom čase sa v dome nachádzala aj jeho partnerka s ich dvojročným dieťaťom. Okrem obvinenia z držania a predaja nelegálnych látok, čelia aj obvineniu z nelegálneho zaobchádzania s dieťaťom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy