Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž strieľal v dome s tromi malými deťmi, na mieste zasahovali kukláči
Zdielať na

Muž strieľal v dome s tromi malými deťmi, na mieste zasahovali kukláči

MICHALOVCE / V obci Poruba pod Vihorlatom sa v sobotu večer ozvala streľba. Susedia počuli, ako sa z rodinného domu ozýva krik a krátko nato už zaznel výstrel. Strieľať mal muž, ktorý žije v dome s mamou, manželkou a ich tromi malými deťmi. Ozbrojený muž sa krátko nato dal na útek. V pohotovosti bolo množstvo policajných zložiek vrátane vyjednávača. Dráma trvala približne 6 hodín.

Policajtov na pomoc zrejme zavolala manželka podozrivého muža. Po ich príchode sa mal Ivan správať agresívne a vytiahnuť zbraň. Onedlho už zaznel výstrel. V dedine sa nachádza aj strelnica, preto si miestni mysleli, že streľba ide odtiaľ. "Suseda mi hovorila, že Ivo kričal na Maju, na ženu, že jej nadával," povedala pre TV JOJ suseda.

"V obci Poruba pod Vihorlatom došlo k streľbe zo zbrane zatiaľ nezisteného typu," uviedla policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Ivan údajne vystrelil jednu ranu do vzduchu zo zbrane, ktorú má vraj v legálnej držbe. V tom sa dal na útek. Okamžite ho začali prenasledovať policajti v nepriestrelných vestách. Na mieste bol aj vyjednávač.

Ozbrojený muž

Podľa jedného z miestnych obyvateľov zasahovalo na mieste približne 15 policajných áut. Z policajnej vysielačky počul, že hľadaný muž mal pri sebe zbraň. Po tomto mužovi pátralo množstvo policajtov. Podľa našich zistení mal ujsť do neďalekého lesa. Podľa miestnych bol hľadaný muž poľovník.

Policajti uzavreli páskou časť ulice, kde došlo k streľbe. Nikoho bližšie pustiť nechceli. Výnimkou boli iba tí, ktorí sa chceli dostať domov. No aj im odporučili, aby boli ostražití. "Keď pôjdete domov, neotvárajte nikomu dvere a ostaňte doma, dobre?" Hovoril policajt miestnym. Muž, ktorý mal byť pod vplyvom alkoholu sa po niekoľkých hodinách napokon sám vrátil domov. Policajti ho okamžite spacifikovali a previezli na oddelenie.

Týranie

"Podozrivá osoba bola zadržaná a umiestnená do cely policajného zaistenia. Bližšie okolnosti streľby sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," upresnila policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Prípad už rieši vyšetrovateľ, ktorý zatiaľ nikoho neobvinil. Policajti zisťujú aj to, prečo muž strieľal. No ako sme sa dozvedeli na mieste, Ivan mal už aj v minulosti byť na svoju manželku agresívny. "Polícia začala trestné stíhanie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy