Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajné opatrenia pred vystúpením súboru z Petrohradu. Prehľadali komárňanské stredisko
Zdielať na

Policajné opatrenia pred vystúpením súboru z Petrohradu. Prehľadali komárňanské stredisko

KOMÁRNO / Prehľadávanie priestorov policajtmi, pyrotechnikmi a služobnými psami sa zvyčajne deje v rámci veľkých podujatí. No prekvapujúco prebehli tieto kontroly pred Labutím jazerom, predstavením z ruského Petrohradu, aj v komárňanskom kultúrnom stredisku.

Na javisku v komárňanskom kultúrnom stredisku, ktoré ešte v piatok popoludní prehľadávali pyrotechnici so psami, večer vystúpili baletní umelci z Petrohradu. Policajti však naďalej na mieste ostali. Vonku aj vo vnútri hliadkovali policajti až do skončenia predstavenia. "Organizátor podujatia dostal informáciu z Okresného riaditeľstva policajného zboru v Komárne o opatreniach, ktoré budú prijaté v súvislosti s dnešným predstavením Labutie jazero," povedala PR manažérka turné Labutie jazero Andrea Čurná.

Informácie o tom, že by sa niekto v súvislosti s vystúpením ruského baletu v Komárne vyhrážal teroristickým útokom nikto nepotvrdil. "Polícia štandardne zabezpečuje bezpečnosť na kultúrno-spoločenských a športových podujatiach. Inak to nebolo ani v Komárne a to dostatočným počtom síl a prostriedkov," povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra.

V Komárne tak mali diváci predstavenie ešte pred samotným Labutím jazerom. "Je to nepríjemné, samozrejme, ale je to normálne, budeme tancovať, akoby tu polícia nebola. V Petrohrade bol nedávno atentát v metre, zomreli ľudia, je to hrozné, nevieme kto to robí a prečo to robia," povedal Alexander Manoškin, umelecký vedúci súboru St. Petersburg Balet.

Prvé predstavenie počas slovenského turné petrohradského baletu bolo predvčerom v Piešťanoch. "Organizátor nedostal požiadavku od policajného zboru na zvýšené bezpečnostné opatrenia počas predstavenia v Piešťanoch," povedala Čurná. Na každé ďalšie predstavenie už s nimi ale počítajú. "Ochrana života a zdravia je na prvom mieste, takže zvýšené bezpečnostné opatrenia budú na každom ďalšom predstavení počas turné," povedala Čurná.

Päťsto divákov sa posadilo do kresiel mimoriadne zabezpečeného mestského kultúrneho strediska v Komárne. Predstavenie si dokonale vychutnali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy