Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hrozivá nehoda. Vodič vyletel s autom do potoka
Zdielať na

Hrozivá nehoda. Vodič vyletel s autom do potoka

PREŠOV / Hrozivo vyzerajúca nehoda sa krátko pred polnocou odohrala v Belej nad Cirochou. Auto vyletelo z cesty, prerazilo zvodidlá a skončilo v potoku, kde sa však najprv poobíjalo o oporný múr a zastavilo sa až po niekoľkých desiatkach metrov. Svedkovia hovoria o zázraku, že vodič z vraku vyviazol živý.

Za volantom auta sedel 26-ročný muž. Svedkovia hovoria o zázraku, že z tohto vraku vodič vyviazol živý. Auto skončilo mimo cesty v Belej and Cirochou. Stalo sa to krátko pred polnocou. 

"26-ročný vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy, zišiel z vozidlom z cesty a skončil v miestnom potoku," informoval policajný hovora Daniel Džobaník. 

Po prerazení zvodidiel síce skončil v potoku, no auto sa v jarku zastavilo až po niekoľkých desiatkach metrov.

"Muž pri nehode utrpel otras mozgu a poranenie hrudníka. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice v Snine," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Pre odťahovú službu to bol mimoriadne náročný zásah.  "Vozidlo bolo asi štyri metre pod úrovňou cesty, vo vode hlbokej asi jeden meter," opísal zásah Patrik Dominik, ktorý odtiahnutie vykonával. 

Pri vyťahovaní ťažkého vraku sa navyše museli istiť viacerými vozidlami. "Zásah bol komplikovaný aj preto, že bol prístup iba z jednej strany," doplnil Dominik. 

Svedkovia vravia, že to, či vodič pred jazdou pil, bezprostredne po nehode jasné nebolo. Tvrdia, že policajti dychovú skúšku vykonať nemohli. "Vzhľadom na zdravotný stav sa vodič nemohol podrobiť dychovej skúške na alkohol. Na zistenie prítomnosti alkoholu mu bola odobratá krv," uviedol policajný hovorca.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy