Jasno
17°
Bratislava
Starší vodič zrazil dve medvieďatá. Zrážke predísť nemohol
Zdielať na

Starší vodič zrazil dve medvieďatá. Zrážke predísť nemohol

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V noci zrazilo osobné auto neďaleko Pribyliny dve medvieďatá. Podľa všetkého hľadali potravu na poli a chceli prejsť cez cestu. V priebehu troch týždňov tam zabili až tri medvieďatá. Domáci ich vídali často.

Osobné auto zachytilo dve medvieďatá medzi Vavrišovom a Pribylinou. Zvieratá ostali nehybne ležať na vozovke, náraz ich však neusmrtil. Policajti privolali na miesto poľovníkov z oboch obcí. Tí trápiace sa medvieďatá, po konzultácii s ochranármi, mimo cesty zastrelili.

Na aute bolo len pár škrabancov. Starší vodič nemal v tme šancu medvieďatá skôr uvidieť. Podľa jeho slov, starú medvedicu v ich blízkosti nespozoroval.

"Sú to mladé tohtoročné medvedíky, je to už vlastne tretí medveď zrazený na jednom mieste a pravdepodobne je to od jednej matky," uviedol riaditeľ správy TANAPu Pavol Majko. 

Podobným zrážkam sa dá zabrániť len ťažko. Podľa ochranárov je však možné urobiť aspoň určité nepriame opatrenia.

"Je to vlastne dôsledok len a len našej činnosti. To znamená poľnohospodárske plodiny blízko ciest a celé podhorie Vysokých Tatier je samá kukurica a všetky medvede sú v nej," doplnil Majko. 

Aj podľa poľovníkov je v tejto lokalite podobných medvedích rodín viac. Domáci ich tu vídajú takmer každý deň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy