Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na gang lupičov sa valí kopa obvinení. Za mrežami môžu stráviť minimálne 10 rokov
Zdielať na

Na gang lupičov sa valí kopa obvinení. Za mrežami môžu stráviť minimálne 10 rokov

POVAŽIE / Trenčianskym policajtom sa ešte na konci augusta podarilo zadržať troch mužov, ktorí mali na strednom Považí vykonať viacero veľkých lúpeží. Kriminalistom sa postupne darí odhaľovať, čo všetko má gang lupičov „na rováši“. Pribúdajú ďalšie obvinenia.

Traja muži sú už vyše mesiaca vo väzbe. Polícia ich chytila po vyše dvojročnom pátraní. Podľa nich majú mať na svedomí najväčšie ozbrojené lúpeže v okolí Trenčína. Mali prepadnúť poštárske vozidlo a spôsobiť Slovenskej pošte škodu vo výške najmenej 40 450 eur. 

Ďalšej lúpeže sa mali dopustiť na čerpacej stanici vo Veľkých Bierovciach. Vyzbrojení samopaľmi a s kuklami na hlave mai prinútiť zamestnancov, aby si ľahli na zem. Následne vykradli trezor, vybrali pokladne a utiekli na luxusnom Audi. "Poškodenej čerpacej stanici spôsobili celkovú škodu 65 282 eur. Aj v tomto prípade si lup rozdelili a auto spustili do kanálu," uviedla policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová. 

Trenčianski kriminalisti ale obvinili mužov aj z ďalších lúpeží. "Vošli do predajne potravín v tmavom oblečení s nápisom POLÍCIA a maskovaní kuklami. Donútili so zbraňou v ruke zamestnankyne aj zákazníčky ľahnúť si na zem," uviedol Antalová. V tomto prípade ušli so siedmimi tisíckami eur. Ďalších 11 000 mali podľa polície ulúpiť podnikateľovi z Ružomberka, ktorého spútali a zviazali lanom v jeho kancelárii. 

Všetky dopravné prostriedky, ktoré pri krádežiach použili, podľa polície pochádzali z krádeží. Trojicu lupičov navyše obvinili aj z nedovoleného ozbrojovania. Už teraz hrozia trom obvineným mužom dlhoročné tresty v trvaní minimálne desať rokov. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy