Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Päťmesačné dieťa vypadlo z kočíku na betón. Matka tvrdí, že ho aj s kočíkom odhodil otec
Zdielať na

Päťmesačné dieťa vypadlo z kočíku na betón. Matka tvrdí, že ho aj s kočíkom odhodil otec

LUČENEC / Iba päťmesačného chlapčeka prijali v lučeneckej nemocnici s podozrením na prasknutú lebku a krvácanie do mozgu. Jeho otec mal počas hádky zodvihnúť kočík a odhodiť ho. Chlapček v ňom práve spal. Muž ale tvrdí, že všetko bolo inak.

Päťmesačné bábätko vypadlo z kočíka na betónovú dlážku. Starí rodičia ho naložili do auta a priviezli na detskú kliniku lučeneckej nemocnice. "Spravili sme počítačovú tomografiu, vylúčili sme krvácanie do mozgu, zrealizovali sme aj neurologické vyšetrenia," povedal Oleksandr Dobrovanov, primár detskej kliniky VšNsP Lučenec. Dieťa malo modriny na čele a pri oku, ako aj opuch, a má prasklinu na lebke. Jeho stav sa ale zlepšuje. Kedy ho ale prepustia, primár zatiaľ nekonkretizoval. "Spolupracujeme aj s úradom práce, bude prešetrená sociálna situácia v rodine," hovorí Dobrovanov.

Mladí rodičia sa večer pohádali. Dôvodom roztržky bola večera. Muž mal po príchode z práce dostať iba tanier ryže. "Som sa jej opýtal, že načo mi ju dala, keď je taká suchá. Nech to dá sviniam," hovorí obvinený František. Potom sa už ich verzie rozchádzajú. "Opitý prišiel domov. A potom ako ma zbil, prevrátil kočík," hovorí Alžbeta, matka zraneného dieťaťa.

Muž popiera tvrdenie ženy, že by mal chytiť do ruky kočík a odhodiť ho. "Ja som ju strčil, potom ona strčila do mňa, vtedy som narazil do kočíka a ten sa prevrátil," tvrdí František.

Pár má štyri deti, o najstaršie sa stará mužov matka. František so svojou manželkou od incidentu nebýva. "Polícia vo Fiľakove 22-ročného muža obvinila z ublíženia na zdraví. Keďže skutok bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí zaň trest odňatia slobody na 1 až 3 roky," povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB. Ako presne sa nešťastie stalo, policajti stále vyšetrujú. Dôležité budú aj závery znalcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy