Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nehoda terénneho vozidla v lese si vyžiadala obeť
Zdielať na

Nehoda terénneho vozidla v lese si vyžiadala obeť

STARÉ HORY / Tragická nehoda sa stala v lese. Terénne auto s dvojčlennou posádkou sa zrútilo do hlbokej rokliny. Vodič vyletel z auta cez predné sklo a jeho telo zostalo zakliesnené medzi kameňmi a vozidlom. Na miesto letel záchranársky vrtuľník.

Vrtuľník krúžil nad kopcami, bolo ho vidieť aj z hlavnej cesty na Starých Horách. Posádka hľadala presné miesto nehody ukryté medzi stromami v hore. Auto, ktoré sa zrútilo do hlbokej rokliny zastavili až stromy. 

Tridsaťštyriročný Peter a 54-ročný Igor, obaja poľovníci, sa vybrali po lesnej ceste. Podľa prvých informácií z miesta nehody sa mal teréniak údajne vyhýbať turistom kráčajúcim po zvážnici, no prevrátil sa dolu strmým svahom. "Je to cesta, po ktorej sa ťahá drevo. Pre autá by to ani nemalo byť, ozaj len pre terénne vozidlá," uviedol starosta obce Staré Hory Ján Kováč. 

K nehode sa dostali záchranárske zložky iba na štvorkolke a na pešo, bol to zhruba kilometer náročného terénu, ďaleko od cesty, ktorý museli zdolať, aby sa dostali k zraneným. Päťdesiatštyriročný spolujazdec mal poranenú hlavu.

Záchranársky vrtuľník na mieste nemohol pristáť. Lekár sa do ťažkoprístupného terénu zlanil. Tridsaťštyriročný vodič Peter po náraze vypadol z auta, to ho nešťastne pritlačilo. Záchranári mu už pomôcť nedokázali.

Presné okolnosti nešťastia vyšetruje polícia. Vypočuť budú musieť 54-ročného spolujazdca, ktorý by mohol pomôcť príčinu tragédie objasniť. "Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre usmrtenie, v prípade bola nariadená súdna pitva," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy