Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladíci tvrdia, že ich zneužili policajným obuškom
Zdielať na

Mladíci tvrdia, že ich zneužili policajným obuškom

MICHALOVCE / Sedemnásťročný mladík z Nacinej Vsi v okrese Michalovce tvrdí, že ho zneužili policajným obuškom. Spolu s dvoma kamarátmi sa zaplietol do roztržky pred miestnou krčmou. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Hliadka priviezla troch chlapcov po bitke na policajné oddelenie. Za jeho múrmi sa vraj potom diali neuveriteľné veci. "Natreli obušok gélom a strkali mi ho do zadku, asi 10 minút," opisuje René sťažovateľ. Traja mladíci boli v rôznych miestnostiach. Tvrdia, že policajti ich bili, no Renému ublížili najviac. Keďže to údajne ostatní videli aj počuli, navzájom si to môžu dosvedčiť.

"Povedal, že páči sa ti to? Som povedal, že nie. Začal mi mlátiť hlavou o stôl. Musel som povedať, že áno," pokračuje svedok Igor. Trojicu po vypočutí policajti priviezli domov. Mladíci sa okamžite posťažovali svojim rodičom."Som mu chcela odfotiť zadok, lebo od obuška. Tak sa mi hanbil ukázať," uviedla matka sťažovateľa. 

Pacient na vyšetrení

Nasledovalo lekárske vyšetrenie a podanie trestného oznámenia. Službukonajúci policajti sa bránia, že ide o úplný nezmysel. Priebeh ako ho opisujú mladíci by sa vraj nemohol uskutočniť, ani teoreticky. "Pacient bol u nás vyšetrený po udávanom napadnutí. V inkriminovanej oblasti konečníka, neboli zaznamenané žiadne traumatologické zmeny," povedal riaditeľ nemocnice v Michalovciach Vladimír Dvorový. "Inšpekcia ministerstva vnútra podnet preveruje a teda prípadom sa zaoberá," informuje hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Spor dvoch strán tak zrejme rozlúskne až znalecké zisťovanie. V prípade dokázania viny za to môžu niesť zodpovednosť ako policajti, tak aj mladíci. "Ak sa preukáže, že osoba úmyselne uvádza nepravdivé skutočnosti, môže byť trestne stíhaná," dodáva Lazarov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy