Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z lode prevážajúcej obilie spadol muž do Dunaja
Zdielať na

Z lode prevážajúcej obilie spadol muž do Dunaja

RADVAŇ NAD DUNAJOM / Hasiči aj vrtuľník ministerstva vnútra dnes popoludní pátrali po nezvestnom Bulharovi. Zrejme nešťastnou náhodou počas práce spadol do Dunaja. Muž bol členom posádky nákladnej lode.

Loď, ktorá prevážala obilie, sa plavila v smere od Patiniec na Moču. Zrazu kolegovia zbadali, že muž, ktorý maľoval za jazdy loď, tam nie je. Na zemi našli iba prevrátené vedro s farbou.

 Podľa informácií z prostredia vyšetrovania mal 53-ročný muž natierať loď počas plavby, nie je vylúčené, že po páde do vody ho zachytila lodná vrtuľa. Loď zakotvili v Radváni nad Dunajom a privolali pomoc. Hasiči z Komárna a zo Štúrova začali okamžite prehľadávať tok rieky. Zmiznutého lodníka hľadali pomocou člnov až do podvečerných hodín.

Na miesto priletel aj vrtuľník ministerstva vnútra, jeho posádka preverovala z výšky, či sa muž niekde nezachytil, alebo či ho nevyplavila voda na breh. Zmiznutého lodníka hľadali pomocou člnov až do podvečerných hodín. Nezvestný trpel podľa vyjadrenia členov posádky srdcovo-cievnym ochorením, ale pravidelne užíval lieky, vďaka ktorým bez problémov dokázal vykonávať všetky činnosti spojené s prácou. "Pátranie po nezvestnom bolo nateraz ukončené,"  uvádza hovorkyňa polície Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy