Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vodička vyletela z cesty. Stihla si zavolať záchranku, potom upadla do bezvedomia
Zdielať na

Vodička vyletela z cesty. Stihla si zavolať záchranku, potom upadla do bezvedomia

ŽLUTAVA / Dominika išla po ceste, ktorú veľmi dobre pozná. V ten deň pršalo a cesta bola mokrá. Mladá vodička dostala šmyk a vyletela z cesty. Predtým, ako upadla do bezvedomia, si ešte stihla zavolať záchranku.

Úsek cesty v Zlínskom kraji na Morave 24-ročná Dominka poznala. Pri jazde na mokrej vozovke však nabehla so svojou Felíciou na spadnutý konár a nad autom stratila kontrolu. Vyletela z cesty a jej auto sa neovládateľne rútilo ešte kus do lesa. "Vnímala som len, ako doslova letím dole, potom som asi stratila vedomie. Keď som sa prebrala, zavolala som si záchranku," opísala situáciu pre blesk.cz Dominika.

Dominika sa neprebrala nadlho. Ledva uskutočnila telefonát, upadla opäť do bezvedomia. Záchranári tak netušili, kde presne ju majú hľadať. "Prišli sme so zdravotníkmi a vyše desať minút sme blúdili v hmle. Auto sme nikde nevideli, nikde nebola ani brzdná dráha, kadiaľ asi mohlo auto vyletieť," opísal situáciu hovorca Zlínskych hasičov Roman Žemlička.

Dominika bola v bezvedomí a tak na zvonenie telefónu nereagovala. Kým však záchranári blúdili po okolí, prebrala sa. Nemala ale dosť sily, aby ich dokázala privolať. "Opäť som sa prebrala a počula som ich húkať. Len som si v tom zvláštnom stave hovorila - 'tu som, tu som, príďte'," opísala ťažké chvíle Dominika.

Uplynulo niekoľko dlhých minút, kým bola Dominika schopná zdvihnúť telefón. Záchranári ju našli a vyniesli z lesa do sanitky. Poskytli jej prvú pomoc a previezli do nemocnice. Poranila si chrbticu, kľúčnu kosť, mala otras mozgu a mnoho modrín. Vážnejšie zranenia ju ale minuli a tak bude môcť ísť už čoskoro z nemocnice domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy