Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Jedenásťmesačné dieťa sa predávkovalo heroínom. Takmer neprežilo
Zdielať na

Jedenásťmesačné dieťa sa predávkovalo heroínom. Takmer neprežilo

Archívna reportáž

PALM BEACH / Rodičov 11-mesačného dievčaťa zatkli po tom, čo ich dieťa takmer zomrelo po predávkovaní heroínom. Nie je zatiaľ jasné, ako sa k heroínu dieťa dostalo, či išlo o zámer rodičov, alebo sa len k ich droge dostalo a skonzumovalo ju bez ich vedomia.

Charlie Hagan, 38-ročnú matku 11-mesačného dievčaťa a jeho 49-ročného otca Josepha Critelliho, zatkli minulý týždeň policajti po predávkovaní dieťaťa heroínom, píše denník Daily Mail. Critelli je farmaceutom, aktuálne nepôsobí v odbore, a Hagan je zdravotná sestra, momentálne nezamestnaná. Obaja si v noci všimli, že dieťa sa správa čudne. Otec dievčaťa sa pokúsil ju uspať, ale všimol si, že poriadne nedýcha a chrčí. Dieťaťu poskytla neznáma tretia osoba prítomná v dome prvú pomoc a zavolala aj záchranku.

V nemocnici podali dieťaťu na oživenie dve dávky lieku Narcan. Podarilo sa. Dieťa je po zotavení v starostlivosti starej matky. Jeho vlastná mama, Charlie Hagan, bola v uplynulých dvoch rokoch už viackrát zadržaná pre skutky spojené s drogami. Otec dieťaťa nemá kriminálny záznam, len viacero dopravných priestupkov.

Strýko Haganovej povedal, že sa tomu dalo predísť, ak by dieťa dali do starostlivosti starej matky už po tom, čo sa pred pár mesiacmi predávkovala jeho mama. "Ak by systém fungoval, nemali by sme teraz tento problém," dodal Cliff Haas.

Pozrite si archívnu reportáž o hrozbe predávkovania dieťaťa liekmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy