Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Matka je podozrivá z upálenia dcéry zaživa (2). Susedia počuli krik, policajti našli pozostatky
Zdielať na

Matka je podozrivá z upálenia dcéry zaživa (2). Susedia počuli krik, policajti našli pozostatky

ZEMST / Žena pôvodom z Afriky je podozrivá z upálenia vlastnej 2-ročnej dcéry zaživa. Susedia počuli, ako sa z domu 27-ročnej ženy ozýva príšerný krik a potom už len cítili zápach a videli dym vychádzajúci spod garážovej brány.

Ženu zatkli v belgickom meste Zemst po tom, čo je podozrivá z brutálnej vraždy svojej 2-ročnej dcéry, píše portál Daily Mail. Susedia zavolali policajtov, keď počuli z domu veľký krik dievčaťa a potom videli dym. Keď polícia prišla, našli ženu, ako mala na grile telo svojej dcéry, jej pozostatky boli už takmer úplne zhorené. Vyšetrovateľ teraz zisťuje, či dieťa upálila zaživa, alebo ho zabila predtým a pálila jeho pozostatky.

"Obe musíme byť spálené. Len tak spolu budeme môcť byť v nebi," povedala žena údajne policajtom po ich príchode. Susedia povedali, že po rozvode trpela už dlhší čas depresiami. Bývala so svojou matkou, no staršia žena v ten deň odišla z domu.

Pre ženin zlý psychický a mentálny stav ju vyšetrovatelia nemohli ani okamžite vypočuť. "Ak žena povie niečo také a myslí to vážne, je možné, že je psychicky chorá. Nehovorím, že to tak je, ale je to niečo, čo treba brať do úvahy," vyjadril sa psychiater Hans Helleybuck. "Len ťažko sa odhaduje, čo človeku beží hlavou v takýchto prípadoch," dodal Helleybuck. Povedal, že ak matka skutočne povedala, že oheň založila preto, že len duše spálených tiel môžu vstúpiť do neba, mohol by to byť znak psychických problémov. Pitvu dievčaťa už vykonali, výsledky zatiaľ nezverejnili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy