Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pri nedeľňajšej streľbe pri obci Mýtna išlo o rozsiahlu a plánovanú akciu NAKA
Zdielať na

Pri nedeľňajšej streľbe pri obci Mýtna išlo o rozsiahlu a plánovanú akciu NAKA

MÝTNA / Pri obci Mýtna (okres Lučenec) sa v nedeľu večer strieľalo. Policajti niekoľkokrát zasiahli unikajúce auto. Policajné prezídium potvrdilo, že išlo o protidrogovú raziu. Mýtna nie je jediné miesto, kde v súvislosti s touto akciou zasahovali.

Podľa všetkého išlo o rozsiahlu a dlho pripravovanú akciu Národnej a kriminálnej agentúry (NAKA). Okrem obce Mýtna zasahovali ešte na ďalších štyroch miestach na východnom Slovensku. "Konkrétne v Mýtnej, Turni nad Bodvou, Mokranciach, Moldve nad Bodvou a v Košiciach," informuje hovorca Policajného prezídia Martin Wäldl.

Pri zásahu v Lúčeneckom okrese sedeli v aute traja podozriví muži. Jedného kukláči z auta vytiahli, vodič vtedy dupol na plyn a snažil sa uniknúť. Policajti po ňom strieľali. Trénovaní kukláči strieľali počas jazdy. Mierili ale presne. Trafili tri pneumatiky, guľky skončili aj v iných častiach vozidla, posádku ani nikoho iného nezranili. 

Policajný technik na mieste zaistil vrecko s bielou látkou. Mal ho mať jeden z mužov. Či ale išlo o drogy, hovorca nepotvrdil. "Vzhľadom na to, že v súčasnosti prebiehajú procesné úkony, nie je možné k veci poskytnúť bližšie informácie, keďže by mohlo dôjsť k ohrozeniu vyšetrovania," dodáva Wäldl.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy