Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Deti si päť dní mysleli, že ich rodičia spia. Boli mŕtvi
Zdielať na

Deti si päť dní mysleli, že ich rodičia spia. Boli mŕtvi

Archívne video

HUELVA / Štvorica španielskych detí považovala spánok svojich rodičov za natoľko nedotknuteľný, že ich nezobudila 5 dní a nocí.

Až potom sa zistilo, že obaja rodičia sú mŕtvi. Podľa španielskych médií boli deti vo veku päť až trinásť rokov zvyknuté na to, že sa o ne matka s otčimom dlhšiu dobu nezaujímali, a tak im ich päťdenný výpadok neprišiel divný. Podľa polície rodičia spáchali samovraždu.

Štyridsaťročná žena žila so svojím partnerom a štyrmi deťmi v tisícovom mestečku La Zarza-Perrunal blízko Huelvy na juhu krajiny. Susedia dospelých videli vyjsť na ulicu naposledy na začiatku minulého týždňa, od tej doby zostali doma. Keď ich v sobotu navštívil správca domu, jedno z detí mu povedalo, že matka nemôže otvoriť dvere, pretože "spí a je veľmi studená". Policajtom deti povedali, že si celú dobu mysleli, že matka spí a otčim v spálni hrá počítačové hry. Stravovať a obliekať sa vraj bez problémov zvládli sami.

Podľa polície dospelí zjedli veľké množstvo liekov a tým si vzali život. Ich motív nie je známy. Média informovali o tom, že žena v poslednej dobe žiadala o sociálne dávky, bez ktorých nebola schopná zaplatiť za bývanie. Deti dostal zatiaľ do starostlivosti biologický otec, ktorý sa s nimi dlhodobo nestýkal.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy