Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lipšic už pozná svoj trest za smrteľnú autonehodu
Zdielať na

Lipšic už pozná svoj trest za smrteľnú autonehodu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bývalý poslanec a politik Daniel Lipšic v piatok spoznal svoj trest za smrteľnú nehodu z minulého roka, pri ktorej zomrel 72-ročný dôchodca. Ako prvý o tom informoval Nový Čas. Informáciu pre televíziu JOJ potvrdil hovorca súdu Pavol Adamčiak.

Sudca bratislavského súdu vydal tzv. trestný rozkaz, ktorým odsúdil Lipšica na tri roky podmienečne s päťročným odkladom. Aj napriek tomuto verdiktu to nemusí znamenať koniec sporu, nakoľko sa môžu ešte obe strany odvolať. 

"Okresný súd Bratislava III trestným rozkazom zo dňa 19. septembra 2017 uznal obvineného JUDr. D.L. vinným z prečinu usmrtenia a odsúdil ho k trestu odňatia slobody v trvaní tri roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov a uložil mu probačný dohľad v skúšobnej dobe. Obvinenému uložil zákaz viesť motorové vozidlá všetkého druhu na šesť rokov," povedal pre televíziu JOJ hovorca súdu Pavol Adamčiak. 

Bývalý opozičný politik Daniel Lipšic zrazil vlani 19. septembra na Vajnorskej ulici v Bratislave dôchodcu Emila K., ktorý v nemocnici zomrel. Lipšica polícia v januári tohto roka obvinila z prečinu usmrtenia.

Televízia JOJ po verdikte súdu kontaktovala aj Daniela Lipšica. "Vyjadrí sa moja advokátka. Zatiaľ nám nebolo nič doručené," reagoval bývalý poslanec NR SR. 

Daniel Lipšic v septembri minulého roka zrazil na Vajnorskej ulici chodca. Ten po prevoze do nemocnice zomrel.

Chodec utrpel vážne zranenia, po prevoze do nemocnice zomrel. "Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich záchranárov," uviedla po nehode hovorkyňa bratislavských nemocníc Zuzana Eliášová.

Nehoda sa stala okolo ôsmej hodine večer na Vajnorskej ulici v Bratislave. U vodiča alkohol nezistili. Podľa polície prechádzal 72-ročný chodec cez cestu v blízkosti priechodu pre chodcov. Daniel Lipšic išiel po Vajnorskej ulici v ľavom jazdnom pruhu v smere do mesta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy