Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováka, ktorý odišiel do Ameriky, popravili a ušli jeho autom
Zdielať na

Slováka, ktorý odišiel do Ameriky, popravili a ušli jeho autom

ZBOROV / Tridsaťjedenročný mladý muž, ktorý zahynul pri prestrelke v americkej Atlante, má korene na Slovensku. V Amerike si chcel splniť svoj veľký sen, a tak sa s rodinou tam odsťahovali. Bol to talentovaný umelec. Ozbrojení muži ho doslova popravili na verejnosti a po hroznom čine ušli jeho autom.

Tridsasťjedenročný Martin sa stal obeťou brutálnej prestrelky v americkej Atlante. Páchatelia zatiaľ unikajú spravodlivosti. Rodinu i známych aj v jeho rodnom kraji zasiahol žiaľ. Martin pochádzal z Bardejova. V bytovke v Zborove istý čas bývali. Keď mal 17 rokov, celá rodina odišli za novým životom do Ameriky.

"Oni dostali nejakú zelenú kartu," povedal bývalý sused Dušan. "Dostali víza alebo čo a vtedy bola taká doba, že bol problém sa tam dostať," pokračuje sused Michal.

Na rodinu z horného poschodia si pamätá aj ich sused z prízemia. Dušan ani netušil, čo sa stalo. Martinovu mamu naposledy videl pár mesiacov dozadu, keď prišla na pohreb svoje mame, Martinovej babke. Michal sa sám nestačil čudovať, keď správu o tragickej smrti svojho rodáka čítal na internete.

I keď sa roky nevideli, bol to pre mnohých šok. Martin bol talentovaný umelec. Pri tvorbe svojich diel myslel neraz i na svoj rodný kraj. O tragédii sa dozvedeli už aj na fare v Zborove. Miestny farár sem nastúpil práve v tom roku, keď Martinova rodina odtiaľ odišla. Faru kontaktovali príbuzní zosnulého mladíka so záujmom o zádušnú omšu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy