Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Záchranné zložky hľadali v lese staršiu ženu, zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Záchranné zložky hľadali v lese staršiu ženu, zasahoval vrtuľník

LÁTKY / V Poliankach nad obcou Látky (okres Detva) sa rozbehla pátracia akcia. V lese sa stratila staršia pani, ktorá bola so synom na hríboch. Medzi stromami sa jej ale výrazne zhoršila orientácia.

Mama so synom sa vybrala na huby okolo pol siedmej ráno. Keď si syn nevedel sám pomôcť, zavolal na linku 158. V priebehu pár desiatok minút sa rozbehla pátracia akcia. Do terénu išli policajti, hasiči, prišli aj dobrovoľní horskí záchranári, ktorí terén dobre poznali.

Žena našťastie mala so sebou mobilný telefón, prostredníctvom ktorého komunikovala s policajtmi. Zrejme sama nevedela, kde je. Schyľovalo sa k večeru a polícia privolala vrtuľník letky ministerstva vnútra. Pilot s dôchodkyňou komunikoval a navigoval ju na čistinu. Ženu sa podarilo nájsť. Nakoniec pre ňu prišli hasiči na štvorkolkách. Staršia žena bola poriadne rozrušená.

"Hrozne nepríjemné, trápne. Mrzí ma, že sa také stalo. Myslím, že do hory už nepôjdem," povedala nájdená žena. "Pani sme našli po štyroch hodinách. Bolo veľkým šťastím, že mala mobilný telefón, lebo neviem ako by sme ju našli," hovorí uviedol veliteľ hasičského zásahu Štefan Šulek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy