Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Výbuch, tlaková vlna, rozbité okná. Zlodeji vykradli bankomat
Zdielať na

Výbuch, tlaková vlna, rozbité okná. Zlodeji vykradli bankomat

ZVOLENSKÁ SLATINA / Dramatické ráno majú za sebou vo Zvolenskej Slatine. Tlaková vlna zničila fasádu a rozbila okná na obecnom úrade. Postarali sa o ňu páchatelia, ktorí rozbili bankomat na predne strane budovy. Polícia teraz vyšetruje, akým spôsobom sa im to vlastne podarilo a tiež to, čo spôsobilo tlakovú vlnu.

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre zločin krádeže. Kriminalisti sú na mieste od skorého rána a zaisťujú stopy súvisiace s prípadom. Svedkovia hovoria o tom, že okolo tretej v noci počuli výbuch. Čo ho presne spôsobilo, zatiaľ polícia nevie.

Zisťujú, čo páchatelia použili na zničenie bankomatu, ktorý je vstavaný v prednej stene budovy obecného úradu. Isté je, že spôsobili tlakovú vlnu, ktorá rozbila nielen bankomat no aj okná na úrade. Podľa polície z bankomatu zmizli aj peniaze, páchatelia si podľa informácií televízie JOJ prilepšili o viac ako 170 tisíc eur. Polícia na prípade intenzívne pracuje.

"Poškodili bankomat, nevieme akým spôsobom," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková.

Išlo o bankomat Slovenskej sporiteľne. V písomnom stanovisku banka uviedla, že spolupracuje s políciou a keďže prebieha vyšetrovanie, nebude sa vyjadrovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy