Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vrah, ktorý po prepustení z väzenia zavraždil matku dvoch detí, dostal doživotie
Zdielať na

Vrah, ktorý po prepustení z väzenia zavraždil matku dvoch detí, dostal doživotie

BANSKÁ BYSTRICA / Doživotný trest, bez možnosti podmienečného prepustenia, dnes vymeral banskobystrický sudca 51-ročnému Miroslavovi. Dostal ho vraždu 28 ročnej matky dvoch malých dcér, ktorú brutálne dobodal. Prísny trest mu súd vymeral preto, lebo neexistuje šanca na jeho nápravu. Miroslav nevraždil prvýkrát.

Nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých.

Na slobode nebol ani sedem mesiacov a opäť vraždil. Evu, matku dvoch malých dcér pripravil o život mimoriadne surovým spôsobom. Nielen, že ju škrtil, no zasadil jej aj takmer 60 bodných rán, pravdepodobne vývrtkou na víno. "Takýto človek nemá čo behať po svete," hovorí švagriná obete.

Stretli sa vo februári tohto roku, v penzióne v Banskej Bystrici kde mali spolu stráviť noc. Miroslav si užíval slobodu iba niekoľko mesiacov, z väzenia sa dostal na podmienku, odpykával si trest za vraždu mladučkej maturantky, ktorú zaškrtil koncom 90. rokov a jej telo ukryl v skrini na chodbe bytu. Eva aj napriek tomu, že poznala jeho minulosť so stretnutím súhlasila.

Miroslav vraždil už po druhýkrát, no bol to celkovo jeho tretí útok na partnerku. Prvýkrát to bolo ešte začiatkom 90. rokov, kedy oblial kyselinou vtedajšiu priateľku Zuzanu. Podľa banskobystrického okresného sudcu je uložený prísny, doživotný trest na mieste. Doposiaľ žiadny z uložených trestov neviedol k jeho náprave a hrozí, že keby sa dostal na slobodu, bol by nebezpečný. "Klientovi sa trest zdá príliš prísny," uviedla obhajkyňa muža Diana Messingerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy