Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Príroda dostala zabrať. Staré autá a pneumatiky medzi drevom
Zdielať na

FOTO: Príroda dostala zabrať. Staré autá a pneumatiky medzi drevom

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM / Desiatky áut, znečistená príroda a neuveriteľný neporiadok. V obci Kláštor pod Znievom v martinskom okrese prebieha od pondelka veľká policajná akcia zameraná na životné prostredie. Polícia si posvietila na environmentálnu trestnú činnosť.

Jaroslav P. z Turca sa postaral o to, že policajti aj odťahová služba majú o prácu aj na niekoľko dní postarané. Z jeho pozemku vynášajú vraky, ale aj pojazdné autá. "Momentálne sa všetky autá monitorujú, no predbežne ide o 60 áut. Podľa zákona sa musia zlikvidovať," uviedol Marcel Maťovčík, prednosta Okresného úradu v Martine.   

Jaroslav predáva naozaj rozličný tovar, napríklad sliepky, či orechy a vzápätí sa ozývajú nespokojní klienti. Široký sortiment vozidiel na súkromnom pozemku zhromažďoval roky. Podľa jeho slov nie na kšefty. ale preto, aby ich opravil. Vraj ho o to poprosili kamaráti. On má z toho mať len províziu.

Polícia v Martine spolu s policajtmi špecializovaného útvaru Prezídia policajného zboru na environmentálnu kriminalitu a v spolupráci s Okresnou prokuratúrou vykonávali úkony, ktoré mali pomôcť pri odhaľovaní trestných činov páchaných na životnom prostredí. 

"Nakoľko úkony stále prebiehajú, nie je možné v tejto chvíli poskytnúť v predmetnej veci viac informácií z dôvodu ich možného zmarenia," uviedla polícia na svojom facebookovom profile. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy