Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž, ktorý dobodal matku dvoch detí sa opäť postavil pred súd
Zdielať na

Muž, ktorý dobodal matku dvoch detí sa opäť postavil pred súd

BANSKÁ BYSTRICA / Okresný súd v Banskej Bystrici v pondelok otvoril prípad brutálnej vraždy, ktorá otriasla mestom vo februári tohto roku. V penzióne našli policajti dobodané telo 28-ročnej Evy, matky dvoch malých detí. K vražde sa prišiel na políciu priznať 51-ročný Miroslav. Iba 7 mesiacov predtým ho na podmienku pustili z väzenia.

V penzióne na okraji Banskej Bystrice chcela dvojica stráviť niekoľko nocí. Páchateľovi sa mala vysmievať 28-ročná žena, ktorú dobodal. Emócie v pojednávacej miestnosti nedokázali ukryť príbuzní zavraždenej Evy. Žiadajú vysoký trest, aby nemohol svoje konanie znova zopakovať. Miroslava totiž iba 7 mesiacov pred brutálnym útokom pustili na podmienku z väzenia. Odpykával si 23-ročný trest za vraždu z konca 90 rokov. Svoju vtedy iba 18-ročnú tehotnú milenku zaškrtil a jej telo uložil do skrine bytu, v ktorom žil.

Po februárovej vražde v penzióne sa do väzenia vrátil a odpykáva si zvyšok pôvodného trestu. K tomu mu pribudne aj ďalší. Za vraždu Evy mu hrozí 25 rokov alebo doživotie. Podľa posudku psychologičky jeho náprava nie je pravdepodobná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy