Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Danielu (14), ktorá surovo dobila svoju rovesníčku, vzali do väzby
Zdielať na

Danielu (14), ktorá surovo dobila svoju rovesníčku, vzali do väzby

KROMPACHY / Namiesto školy ide za mreže. Len 14-ročná Daniela, ktorá pred niekoľkými dňami surovo zbila svoju rovesníčku. K útoku došlo v Krompachoch. Tínedžerka mala byť pre bitku stíhaná na slobode, no spišskonovoveský prokurátor zasiahol a spracoval návrh na väzbu. V stredu sa dievča postavilo pred sudcu.

"Vytrhla mi mobil z ruky a začala ma mlátiť," opísala incident 14-ročná Miriam. Jej kamarátka celú bitku nakrútila na mobil. 

Rovnako stará Daniela bila Miriam hlava-nehlava. Útoku mal predchádzať konflikt medzi Danielinou kamarátkou a samotnou Miriam. 

"Mala som rozbitý nos, celú hornú peru som mala opuchnutú, modriny po tele a menší otras mozgu," skonštatovala dobitá Miriam. 

Len 14-ročná Daniela zostala najskôr po brutálnej bitke na slobode, nedávno ju policajti zadržali a v stredu sa postavila pred sudcu. Na otázky novinárov nereagovala a tvár si zakrývala vlasmi. 

Nebolo to prvýkrát

"Okresný prokurátor včera popoludní podal návrh na vzatie do väzby obvinenej mladistvej Daniely Š.. Svoj návrh odôvodnil obavou z pokračovania trestnej činnosti. Obvinená je stíhaná za trestné činy výtržníctva, krádeže a ublíženia na zdraví," informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. 

Sudca rozhodoval o osude tínedžerky takmer tri hodiny. Vyšla von v putách a v sprievode policajtov, ide do väzby. Prípad nebol jednoduchý ani pre Danielinho obhajcu. 

"Vzhľadom na vek obvinenej, poškodenej a aj svedkov nie je vhodné sa k tomu bližšie vyjadrovať. Ide o morálny vývoj týchto detí, všetko sú to mladé dievčatá," skonštatoval Danielin obhajca. 

Na proces počká vo väzbe

Daniela si na súdny proces počká vo väzbe. Priťažil jej aj fakt, že pred niekoľkými mesiacmi už mala problémy so zákonom.

"Obvinená sa ešte v januári tohto roku dopustila podobného násilného konania. Je tu obava, že by svoje násilné konanie mohla zopakovať," dodal Filičko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy