Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti v Krompachoch riešia brutálnu bitku tínedžeriek
Zdielať na

Policajti v Krompachoch riešia brutálnu bitku tínedžeriek

KROMPACHY / Brutálna bitka detí v Krompachoch zamestnáva policajtov. Dve tínedžerky tam napadli 14-ročné dievča. Miriam dostala kopance aj údery päsťou do tváre. Odborníčk varuje, že násilie u mladistvých stúpa a chýba je vo výchove. Naasledujúci článok a video v ňom nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Dievča si užívalo pokojný podvečer so svojimi kamarátkami, keď prišli dve agresorky a začali ju biť. "Prišla, vytrhla mi mobil z ruky a začala ma mlátiť. Iba som sa na ňu pozeral," hovorí napadnutá Miriam.

Štrnásťročné dievča tvrdí, že bitke nepredchádzal žiaden vzájomný konflikt. Na drsnom videu, ktoré natočila kamarátka obete je vidieť, ako ju tínedžerky najprv mlátia rukami po hlave. Potom ju jedna z nich stiahne na trávu a uštedrí jej dva kopance a ďalšie údery päsťou do tváre. Napadnutá len zúfalo prosí, aby prestala.

"Mala som rozbitý nos, celú hornú  peru som mala opuchnutú. Modriny po tele a ja neviem. Mala som nejaký menší otras mozgu," dodáva Miriam.

Miriam našťastie neutrpela zranenia vyžadujúce si pobyt v nemocnici. Jej príbuzným sa už podarilo zistiť, kto ju zbil. Jedno z útočiacich dievčat do redakcie televízie JOJ poslalo svoje stanovisko. "Nadávala mi na moju rodinu, na mňa a ona si to nepamätá. Ale ja si to dobre pamätám. No a tá Daniela nemala dôvod. Daniela na ňu najprv nadávala, Mima bola ticho. A potom prišla k nej, vytrhla jej mobil z ruky a Mima ju kopla. A tak to začalo," uviedla útočníčka Vlaďa.

Rodinu dievčaťa zaráža, že jej nikto nepomohol. Pričom tam mala niekoľko kamarátok. Po tomto incidente mierila na políciu a do nemocnice.

Prípad z Krompách už rieši spišskonovoveská kriminálka. Tínedžerky sa za bitku dostali do problémov so zákonom. "Môžem potvrdiť, že po analýze priebehu deja a ďalších zistení, začala polícia trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Agresivita u mladých narastá

Podľa psychologičky je agresivita súčasťou každej ľudskej psychiky. Agresivita v medziľudských vzťahoch je však spoločensky nežiadúca. "Potláčanie agresívnych tendencií a prejavov sa dosahuje len výchovou," uviedla psychologička Mária Gažiová.

Policajti v Košickom kraji za minulý rok riešili 927 prípadov násilnej kriminality. Z toho bolo vyšetrovaných či stíhaných až 104 mladých páchateľov do 18 rokov. "Zdá sa, že výskyt trestných činov spojený s agresivitou a násilím je vyšší. Môže sa to dať do súvisu aj s určitou vyššou frustráciou. V každom prípade je to odsúdenia hodné a systematická výchova, môže zohrať veľmi významnú úlohu v prevencii toho výskytu," dodala klinická psychologička.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy