Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otca so synom našli v žumpe. Syn (11) to neprežil
Zdielať na

Otca so synom našli v žumpe. Syn (11) to neprežil

MODRANY / Nepochopiteľná tragédia v okrese Komárno sa udiala na sklonku prázdnin na dvore jedného z rodinných domov. Za nezistených príčin prišiel o život len 11-ročný školák, jeho otec je v ohrození života v nemocnici. Oboch ich našli v žumpe.

Staršiemu synovi volala mama po tom, ako mladšieho, ktorý s ňou býval, nikde nenašla. Na dvore zvonil len jeho telefón. Starší brat si za domov všimol gumenú čižmu trčiacu zo žumpy. Tušil, že bude zle. 

Takmer 80-kilogramového brata, ktorý vydával zvláštne stony, sa mu podarilo vytiahnuť z jamy s pomocou ďalšieho súrodenca. To, že onedlho na dne nahmatá telo svojho synovca mu nenapadlo ani v najhoršom sne.

Chlapca, ktorý sa dobre učil a dosahoval medzinárodné úspechy v športe – od štyroch rokov sa venoval grécko-rímskemu zápaseniu - vyniesol už bez známok života. "Privolaná lekárka vylúčila cudzie zavinenie. Okolnosti tragickej udalosti prešetrujeme," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľsta policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. 

To, či pripravdepodobne prišlo z výparov zle otcovi Jánovi a 11-ročný Janík sa mu snažil pomôcť, alebo to bolo naopak, objasní až Ján, keď ho prebudia z umelého spánku. Vo vážnom stave totiž leží na áre v komárňanskej nemocnici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy