Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž (49) polial partnerku horľavinou a zapálil ju. Záchranku jej zavolal syn až na druhý deň
Zdielať na

Muž (49) polial partnerku horľavinou a zapálil ju. Záchranku jej zavolal syn až na druhý deň

SLOVANY / K obzvlášť vážnemu napadnutiu došlo ešte vo štvrtok vo večerných hodinách. Ján po silnej hádke so svojou 48-ročnou družkou zobral horľavinu a polial ju ňou. Uhasila sa sama, ale záchranku jej zavolal až jej syn. V nedeľu stál 49-ročný muž pred súdom. Rozhodovalo sa o jeho vzatí do väzby.

Ján s Pavlínou spolu žili osem rokov. V poslednom čase sa ale veľa hádali. Tá posledná hádka skončila takmer tragicky. "Zrejme aj pod vplyvom alkoholu vyvrcholil konflikt tak, že obvinený mal poliať poškodenú horľavou látkou, v dôsledku čoho sa vznietila," úvádza prokurátor. Podľa informácii TV JOJ sa snažila uhasiť sama a vošla do sprchy, kde sa jej to nakoniec podarilo. Dôvodom vyostrenej hádky medzi partnermi mal byť alkohol a chýbajúce peniaze v rodine. 

Pomoc si ale privolať nevedela, keďže jej Ján schoval mobilný telefón. Zachránil ju až syn na druhý deň. Keď videl v akom stave je jeho matka, okamžite privolal záchranku. "Žena uvedeným konaním utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia minimálne dva mesiace," informuje polícia na svojej stránke. Pavlína utrpela popáleniny na približne 15 percentách tela. Po prvotnom ošetrení ju previezli na oddelenie popálenín do Bratislavy. 

Polícia 49-ročného muža zadržala. Prokurátor pre neho navrhol väzbu, nakoľko je obvinený zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Sudkyňa v nedeľu na Okresnom súde v Žiline jeho návrhu vyhovela. "Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 20 rokov až 25 rokov, alebo trest odňatia slobody až na doživotie," uvádza polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy