Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pašerákom pomáhali policajti. Mesačne prepašovali aj viac ako pol milióna cigariet
Zdielať na

Pašerákom pomáhali policajti. Mesačne prepašovali aj viac ako pol milióna cigariet

HUMENNÉ / V apríli tohto roka sa pred jednou z humenských bytoviek konala rozsiahla razia. Tá prebiehala v byte podozrivého policajta, no neskôr sa kukláči presunuli aj na parkovisko. Podľa zistení mali organizovanej skupine pašerákov na východnej hranici pomáhať dvaja policajti.

Vyšetrovanie ukázalo, že za jeden deň dokázali prepašovať viac ako pol milióna cigariet v hodnote 73 tisíc eur. Pred pár mesiacmi preto policajti urobili raziu u hraničiara z Humenného. Vyšetrovanie naďalej trvá a stúpol aj počet obvinených. 

Prípad prešetruje Inšpekcia ministerstva vnútra a ani po pol roku vyšetrovanie ukončené nie je. Stále prebiehajú potrebné procesné úkony, a to vrátane znaleckého dokazovania.

Okrem tohto muža zadržali podľa zistení televízie JOJ z prostredia vyšetrovania ďalšieho policajta priamo na oddelení. Obaja sa mali pridať na stranu organizovanej skupiny pašerákov cigariet. "Obvinení policajti podľa našich informácií poskytovali informácie o činnosti polície na štátnej hranici," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. 

Jeden z policajtov má spolu s civilom na krku aj obvinenie pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. Po raziách obvinili troch ľudí. Nebolo to konečné číslo. Polícia napokon obvinila aj štvrtú osobu a všetkych štyroch obvinených stíhajú väzobne.

V prípade dokázania viny im hrozí päťročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy