Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vodič (21) počas jazdy telefonoval. Prešiel do protismeru a napálil do prichádzajúceho auta
Zdielať na

Vodič (21) počas jazdy telefonoval. Prešiel do protismeru a napálil do prichádzajúceho auta

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Mladý vodič sa viac ako ceste venoval svojmu mobilu. Prešiel do protismeru a nabúral do prichádzajúceho auta, v ktorom sedeli muži cestujúci do práce. Náraz bol taký silný, že autá odhodilo mimo cesty, na jednom z nich dokonca odtrhlo koleso.

Chlapi na červenej dodávke cestovali do práce, na hlavnom ťahu na úrovni Lučatína im náhle do jazdnej dráhy vošlo prichádzajúce auto. Mladý vodič akoby vôbec nesledoval cestu pred sebou, nepomohol už ani vyhýbací manéver. "Keď som to zbadal, stúpil som na brzdu, posunul som sa na kraj. nevedel som, či sa zvrtne, či zastaví, alebo zabrzdí, ale pokračoval ďalej," hovorí vodič dodávky. 

Podľa polície zavinil nehodu práve 21-ročný vodič osobného auta, ten viac ako na cestu pozeral na svoj mobilný telefón. To, že prešiel do protismeru a rúti sa na dodávku si všimol príliš neskoro a nepomohlo už ani to, že strhol volant. Na mieste ho museli ošetrovať záchranári, utrpel poranenie dolnej končatiny, aj hlavy. "Mladému vodičovi bol vodičský preukaz zadržaný," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy