Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šteňa vyhodili do kontajnera. Našlo si rodinu u hasičov
Zdielať na

Šteňa vyhodili do kontajnera. Našlo si rodinu u hasičov

ŽILINA / Na žilinskom sídlisku Hliny niekto vyhodil šteniatko do kontajnera na šatstvo. Pokúšali sa ho dostať von obyvatelia mesta, ale nedarilo sa im. Museli zavolať pomoc.

Mladá Žilinčanka začula z kontejnera na šatstvo čudné zvuky. Zhodou okolností bola nablízku jej kamarátka, veterinárka Soňa. "Začali sme po tom pátrať a po chvíli sa ozval z kontajnera štekot." Uväzneného psa nedokázali samy vyslobodiť. Zavolali mestských policajtov. No ani tí im veľmi nepomohli. Na kontajneri bol zámok a preto poprosili o súčinnosť hasičov, ktorí ho následne sprístupnili. 

Malú sučku previezli do útulku, kde sa ale dlho nezdržala. Už o pár dní sa dostala do rodiny hasiča. Rodina jej dala meno Besi po psíkovi, o ktorého prišli pred tromi rokmi. Pána Milana s manželkou tento príbeh chytil za srdca a okamžite urobili všetko preto, aby sa dostala k nim. 

"Tak som volal hasičom do Žiliny potvrdili mi, že psíka zachránili a dali mi číslo na útulok," hovorí hasič Milan Kvanko. Besi, bola zo začiatku bojazlivá, ale za pár hodín si na nový domov zvykla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy