Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvojica zlodejov sa na miesto krádeže vrátila ešte raz
Zdielať na

Dvojica zlodejov sa na miesto krádeže vrátila ešte raz

HLINÍK NAD HRONOM / Raz mali šťastie a tak sa na miesto činu vrátili opäť. Dvojica zlodejov, ktorá v Hliníku nad Hronom kradla v areáli strojární, však už po druhýkrát dostala po prstoch. Pri krádeži koľajového vedenia ich chytili policajti. Skončili s putami na rukách.

Priestory strojárskej firmy sú síce v súčastnosti prázdne, no pod dohľadom strážnej služby. Ani to neodradilo dvojicu zlodejov od krádeže. Vo veľkom areáli sa dokázali pohybovať aj napriek tomu nepozorovane. Preliezli plot a ukradli káble. "Poodstrihávali z koľajového vedenia 45 kilogramov medeného kábla, ktorý predali v zberných surovinách za 230 eur," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Káble koľajového vedenia boli pre dvojicu lákavým biznisom. Do zberných surovín sa preto chystali odniesť aj ďalší lup. Do areálu strojární sa vrátili aj po druhýkrát. S veľkými kliešťami si prišli po ďalšiu zásobu káblov. Nepočítali ale s tým, že ich tu takpovediac načapajú policajti zo žiarskeho obvodného oddelenia. Pochopili, že zapierať nemá zmysel a priznali aj predchádzajúcu krádež. Obom tak založili na ruky putá a odviedli ich na policajné oddelenie. Za krádež v strojárskej firme im hrozí dvojročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy