Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Miroslav, ktorý spôsobil nehodu, nešoféroval pod vplyvom prvýkrát
Zdielať na

Miroslav, ktorý spôsobil nehodu, nešoféroval pod vplyvom prvýkrát

BANSKÁ BYSTRICA / V pondelok havaroval pri Lučenci opitý vodič s protézou, v aute viezol kamarátku s jej dieťaťom. Zistili sme, že 34-ročný Miroslav nešoféroval pod vplyvom alkoholu prvýkrát.

Miroslav spôsobil vážnu dopravnú nehodu v júni v roku 2011. On prišiel o časť dolnej končatiny, vážne zranenia mala aj jeho spolujazdkyňa. Aj vtedy šoféroval pod vplyvom alkoholu. Televízii JOJ sa podarilo skontaktovať so ženou, ktorá s ním pred šiestimi rokmi sedela v aute. Erika má dodnes zdravotné problémy.
"Chrbtica a kľúčna kosť. Jaj a operácia brucha. Ťažkosti mám dodnes. Od tej nehody nepociťujem chrbticu," hovorí spolujazdkyňa Erika. 

Miroslav sa podľa jej slov rútil rýchlosťou asi 180 km/h. To že je opitý, si pri nasadaní do auta nevšimla. "Kebyže viem, že je pod vplyvom alkoholu, tak si do toho vozidla určite s ním nesadnem, to jednoznačne," dodáva Erika. 

Zistila to až počas jazdy, prosila ho, aby zastavil. Auto sa prevrátilo na strechu, obidvaja z neho vypadli. Vodičovi v krvi zistili viac ako 2,5 promile, Obvinili ho z ublíženia na zdraví, odvtedy nosí protézu. Ani táto vážna nehoda ho však neodradila od toho, aby si sadol za volant, dokonca aj pod vplyvom alkoholu.

V roku 2015 ho opäť zastavili. Aj vtedy nafúkal. "Nameraná mu bola hodnota 0,98 mg/l čo v prepočte predstavuje takmer 2 promile alkoholu v krvi," tvrdí hovorkyňa polície Petra Kováčiková. Obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Sudca ho v tzv. superrýchlom konaní hneď aj odsúdil. Dostal 18-mesačnú podmienku.

"Súd zároveň obvinenému uložil trest zákazu činnosti vedenia motorového vozidla akéhokoľvek druhu na 5 rokov a 7 mesiacov," uviedla hovorkyňa KS v Banskej Bystrici Adriána Vašková. 

Miroslav si za volant nemal sadnúť až do februára 2021. Pondelková nehoda je však dôkazom toho, že tento zákaz porušil. Ani tentokrát nebol triezvy, nafúkal viac ako 2,5 promile. Jeho spolujazdkyňa Lucia sa zo zranení bude liečiť viac ako 42 dní, jej 8-ročný synček sa našťastie nezranil.Miroslava po ošetrení z nemocnice prepustili, putoval rovno do cely. V utorok ho vypočul vyšetrovateľ a následne aj obvinil z 3 trestných činov.

"Tohto vodiča sme už obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a tiež z prečinu ublíženia na zdraví," dodáva Kováčiková. Domov ho ale nepustili, momentálne je opäť v policajnej cele. O tom či bude stíhaný na slobode, alebo vo väzbe, rozhodne až sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy