Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý, bez nohy a bez vodičáku havaroval. V aute mal dieťa
Zdielať na

Opitý, bez nohy a bez vodičáku havaroval. V aute mal dieťa

LUČENEC / Mimoriadne nezodpovedne sa zachoval 34-ročný Miroslav z Lučenca. Pred rokmi prišiel pri dopravnej nehode o nohu a momentálne má zadržaný vodičský preukaz. Napriek tomu si sadol za volant a dokonca opitý. Auto, v ktorom sedelo aj dieťa skončilo pri obci Lehôtka v priekope.

Muž havaroval na úplne rovnom úseku cesty. V aute s ním sedela 36-ročná žena a 8-ročný chlapček. "Boli sme privolaní k dopravnej nehode motorového vozidla s dvomi zranenými osobami," povedal veliteľ zásahu hasičov Pavel Malček.

Po príchode záchranárskych zložiek boli už všetci mimo auta. Policajti pri dychovej skúške zistili, že vodič bol opitý. "Vodičovi pri dychovej skúške namerali viac ako 2,5 alkoholu v krvi. Vodič sa pod vplyvom alkoholu dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a pravdepodobne k dopravnej nehode došlo aj v dôsledku jeho rýchlej jazdy," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Trojčlennú posádku transportovali do nemocnice v Lučenci. "V súvislosti s dopravnou nehodou sme začali trestné stíhanie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, ako aj prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Petra Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy