Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Muž prichytil zlodeja pri čine. Po brutálnej bitke ho aj podpálil, už je v rukách polície
Zdielať na

Muž prichytil zlodeja pri čine. Po brutálnej bitke ho aj podpálil, už je v rukách polície

Archívna reportáž

PRIEVIDZA /  Vyšetrovateľ kriminálnej polície z Prievidze obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a zločinu krádeže 30-ročného Ľuboša z okresu Prievidza.

"Obvinený Ľuboš sa 16. augusta približne o 03:30 vlámal do kancelárie na Košovskej ulici v Prievidzi. Karbobrúskou sa pokúsil prerezať zadnú stenu trezora. Vyrušilo ho odomykanie dverí o 6:30, keď prišiel do kancelárie 60-ročný zamestnanec. Ľuboš ho údajne napadol spoza dverí a opakovane ho udieral rôznymi predmetmi," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová. Napadnutý muž spadol na zem a útočník kanceláriu polial benzínom, ktorý našiel v kancelárii. Polial aj končatiny napadnutého muža, kanceláriu zapálil a ušiel. Muža v poslednej chvíli zachránila zamestnankyňa, ktorá započula kričat zraneného muža. Žena pribehla k dverám a našla muža ležať na dlážke. Rýchlo mu pomohla dostať sa von z horiacej budovy do bezpečia.

Útočník spôsobil 60-ročnému Milanovi rôzne zranenia a popáleniny II. stupňa, z ktorých sa bude liečiť asi tri mesiace. Okrem toho mu odcudzením tašky s osobnými dokladmi a peňaženkou vznikla škoda asi 350 eur. Spoločnostiam, ktoré zasiahol požiar, vznikla škoda asi 10 000 eur. "Ľubošovi za uvedené zločiny hrozí trest odňatia slobody od štyroch až do desiatich rokov," dodala Antalová.

Prievidzskí kriminalisti okamžite po skutku začali intenzívne pátrať po páchateľovi Tento brutálny útok v krátkom čase aj objasnili. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. Sudca Okresného súdu v Prievidzi rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. "Za uvedené zločiny zákon ukladá trest odňatia slobody od štyroch až do desiatich rokov," povedala Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy