Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž vyšiel z okna na 10. poschodí na hromozvod. Nasledoval fatálny pád
Zdielať na

Muž vyšiel z okna na 10. poschodí na hromozvod. Nasledoval fatálny pád

ŽIAR NAD HRONOM / V Žiari nad Hronom v noci zahynul 60-ročný František. Vypadol z okna ubytovne na 10. poschodí. Polícia prípad vyšetruje a začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Krátko pred nešťastím sa mal František pohádať so svojou manželkou.

Nešťastie sa stalo krátko pred polnocou v ubytovni v centre Žiaru nad Hronom. Záchranné zložky volala rozrušená manželka 60-ročného Františka. "Z operačného strediska Banská Bystrica nám bolo nahlásené, že osoba sa nachádza na bývalom internáte a lezie z 10 poschodia po hromozvode," opísal hlásenie Miroslav Rozenberg z HaZZ Žiar nad Hronom.

Z izby, v ktorej manželia bývali, sa údajne ozýval krik, podľa polície sa hádka strhla kvôli deťom. Muž mal potom vyliezť na okno a odtiaľ spadol. Telo dopadlo z 10. poschodia na strechu nižšej budovy, ktorá stojí pod ubytovacou časťou. Aj napriek okamžitému zásahu sa mužovi už pomôcť nepodarilo. Pád z výšky nemal šancu prežiť.

Polícia prípad vyšetruje. Musia vypočuť všetkých svedkov, ktorý okolnosti nešťastia videli. Zatiaľ pracujú s dvomi verziami. Muž sa mohol nešťastne pošmyknúť a spadnúť počas toho, ako liezol po hromozvode, no do úvahy prichádza aj možnosť, že chcel skokom vyriešiť svoju životnú situáciu. Či sa pod tragédiu podpísal alkohol budú zisťovať pri pitve. "Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Začali sme trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy