Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyhrážky so zbraňou v ruke a takmer tri promile. Za všetkým je hluk zo zbíjačky
Zdielať na

Vyhrážky so zbraňou v ruke a takmer tri promile. Za všetkým je hluk zo zbíjačky

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Zvuk zbíjačky ho budil zo spánku a tak vytiahol na robotníka zbraň. Takto sa rozhodol riešiť problém s hlukom 34-ročný muž v Liptovskom Mikuláši. Policajti ho po oznámení v rekordne krátkom čase vypátrali. V dychu mal bezmála tri promile.

Incident sa odohral v areáli škôlky na Nábreží v Liptovskom Mikuláši. Už niekoľko dní tu prebiehajú rekonštrukčné práce.

Včera rozbíjali robotníci staré chodníky. Zvuk zbíjačky sa začal medzi blízkymi panelákmi ozývať o štvrť na osem ráno. Zakrátko na to, prišiel k jednému z robotníkov rozospatý muž.

"Neznámy chlap prišiel za mnou o 7:20 ráno, že či mi nej*be, že rušenie nočného pokoja, že od ôsmej mám začať, ja som to registroval, no povedali mi, že normálne od šiestej môžem robiť, tak som išiel ďalej pokračovať," hovorí robotník. 

Po pár minútach sa však rozčúlený obyvateľ bytovky k robotníkovi vrátil. Preskočil plot a zoči voči pracujúcemu mužovi vytiahol zbraň.

"Vyhrážal sa mi so zbraňou, že mi hlavu odstrelí, ak budem pokračovať. Namieril na mňa zbraň a ja v strachu o svoj život som radšej prestal zbíjať a zavolal som policajtov," dodáva robotník. 

Policajti vypátrali muža v rekordne rýchlom čase a zaistili aj zbraň. Išlo o plynovú pištoľ, ktorá však bola na prvý pohľad na nerozoznanie od pravej strelnej zbrane. Jej majiteľ mal v dychu bezmála tri promile alkoholu, skončil v cele policajného zaistenia.

"V danej veci sme prijali trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu vydierania," povedala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy