Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladá žena porodila bábätko, hodila ho do koša a bodla
Zdielať na

Mladá žena porodila bábätko, hodila ho do koša a bodla

PLZEŇ / Mladá žena počas víkendu doma pri utajovanom pôrode priviedla na svet dievčatko. Novorodeniatku spôsobila veľké zranenia a hodila ho do koša na bielizeň. Dievča podľa informácií lekárov, malo vážne zranenia.

Žena svoje dieťa zabila v nedeľu poobede. "Žena svoje tehotenstvo pred všetkými tajila. A pretože vedela, že dieťa nechce, rozhodla sa pre domáci pôrod," povedala policajná hovorkyňa Martina Korandová.

Podľa lekárov bolo dieťa donosené. Krátko potom, čo ho priviedla na svet, mu ale spôsobila rozsiahle zranenia. "Dieťa malo závažné poranenia hlavy a tela. Dievčatko potom hodila do koša na bielizeň. Nechcela, aby niekto vedel, že rodila," dodala hovorkyňa polície.

Podľa informácií českého Blesku matka svoje dieťa bodla do krku aj na ďalších miestach tela. Krvacajúce dieťa našiel policajt, ktorý sa ho snažil zachrániť. Do otvorenej rany strčil prst, aby zastavil krvácanie.

Dieťa vo vážnom stave

Krvacajúcu ženu našli známi, ktorí prišli do bytu. Keď videli v akom je stave, zavolali lekárov. Mali obavy o jej život a vôbec nevedeli, čo sa deje. Privolaným záchranárom najskôr tvrdila, že nebola tehotná, že má len gynekologické problémy. "Potom povedala, že dieťa si odniesla pôrodná asistentka. Ženu sme odviezli do nemocnice a zavolali sme políciu," povedal hovorca záchranky.

Za dvadsať minút policajti volali záchranku znova. "V koši na bielizeň našli dievčatko. Lekár ho okamžite napojil na umelú pľúcnu ventiláciu a vo vážnom stave sme ho previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti neonatologického oddelenia Fakultnej nemocnice v Plzni," dodal Brejcha.

Aj napriek snahe lekárov dieťa v nemocnici zomrelo. V pondelok kriminalisti obvinili ženu z vraždy.

Kým Češka pôrod tajila, žena zo Slovenska porodila pred tromi rokmi do latríny. Prípad sa stal neďaleko Prešova. Mladá žena si prednedávnom vypočula verdikt súdu. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy