Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ladislav Bališ alias Dlhý Laco sa priznal k vražde bratranca slovenského politika
Zdielať na

Ladislav Bališ alias Dlhý Laco sa priznal k vražde bratranca slovenského politika

BRATISLAVA / Jednému z bossov sýkorovského gangu Ladislavovi Bališovi alias Dlhému Lacovi súd odklepol dohodu o vine a treste. Urobil tak v prípade vraždy bratranca známého slovenského politika Tibora Bugára. Dlhého Laca už pred časom poslal Špecializovaný trestný súd za mreže na 25 rokov.

Ladislava Bališa doviezli do budovy súdu pred desiatou hodinou dopoludnia. Rozhodovanie o dohode ale začínalo nakoniec so zhruba pol hodinovým meškaním. Jeho advokát totiž nedokázal prísť včas.

Potom už išlo všetko rýchlo. Prokurátor predniesol, čoho sa Bališ dopustil. Popísal podrobnosti vraždy Tibora Bugára z roku 1999, ktorého sa chcelo vedenie zločineckej skupiny zbaviť, aby tak krylo ďalšiu trestnú činnosť. Po vylákaní obete na chatu pri Slnečných jazerách neďaleko Senca ho páchatelia kovovou reťazou uškrtili. Potom sa autom premiestnili do Čataja, kde Tibora Bugára zakopali do provizórneho hrobu - jeho pozostatky našli až v roku 2015.

Bališ uzavrel nedávno s prokurátorom dohodu o vine a treste. Tu potvrdila aj sudkyňa Okresného súdu BA 3. "Súd upúšťa od uloženia súhrnného trestu, pretože trest uložený skorším rozsudkom Špecializovaným trestným súdom v Pezinku v trvaní 25 rokov odňatia slobody so zaradením na výkon trestu odňatia slobody s maximálnym stupňom stráženia a uložením ochranného dohľadu v trvaní 3 rokov považuje za dostatočný na ochranu spoločnosti a nápravu páchateľa."

Proti rozhodnutiu nie je možné podať odvolanie. Po pár minútach tak kukláči opäť zo súdnej siene odviedli spútaného Bališa a následne ho odviezli späť do väznice v Ilave, kde si už odpykáva svoj trest, ktorý mu v roku 2013 uložil Špecializovaný súd v Pezinku. Vtedy jeho a ďalších členov skupiny Sýkorovci poslal súd za mreže nielen za založenie zločineckej skupiny, ale tiež za prípravu vraždy, vydieračský únos a ďalšie trestné činy.

Po tomto verdikte začal spolupracovať s políciou a stal sa z neho takzvaný kajúcnik. Jeho advokát predpokladá, že v ďalších zločinoch, kde figuruje meno jeho klienta, bude postup podobný ako dnes. Snažiť sa budú o uzavretie dohôd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy