Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž podpálil byt. Bola v ňom jeho bývalá priateľka a tri malé deti
Zdielať na

Muž podpálil byt. Bola v ňom jeho bývalá priateľka a tri malé deti

MEMPHIS/FLORIDA / Požiare v dvoch bytoch sa mohli skončiť tragicky. V ohrození bola nevládna žena a tri malé deti. V oboch prípadoch sa však podarilo zakročiť včas. Šokujúce je, že deti chcel upáliť ich vlastný otec.

Prvý požiar zachvátil byt v Memphise. Vo vnútri bola nevládna žena s mozgovou obrnou a jej neter, ktorá tiež nemohla poriadne chodiť, pretože bola po operácii nohy. V čase požiaru spala. Zobudila ju jej chorá teta, ktorá keď zbadala plamene, odpojila svoj kyslíkový prístroj. Ten začal pípať a neter zobudil. "Doplazila som sa k nej, strhla záclonu, na ktorú som ju položila a vytiahla z izby von," povedala Tiffani Williams.

Bolo jej jasné, že sa musia dostať von a zavolať záchranárov. "Položila som ju na kolená a doslova sme sa šúchali dole po schodoch," opísala situáciu Tiffani Williams. Pomoc prišla včas a chorú ženu opäť napojili na kyslík. Neter a tri deti prišli o všetko, ale prežili.

Všetci svätí stáli aj pri ďalšej mladej rodine. Tri deti zachraňovali z apartmánu na Floride. Podpálil ho expriateľ ich matky a otec dvoch z nich. Chcel sa žene pomstiť za rozchod. Deti mali tri a jeden rok. Najmladšie malo iba mesiac. "Keď som zbadala oheň okamžite som sa snažila dostať deti von. Susedia mi pomáhali," povedala matka Tranice Smith.

Bez strechy nad hlavou zostala nielen táto rodina, ale aj obyvatelia ďalších bytov. Plamene sa totiž rýchlo šírili. Úrady im poskytli dočasné ubytovanie v komunitnom centre. Podpaľača zatkli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy