Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Veterná smršť za sebou nechala zničené autá, polámané stromy a paralyzovala dopravu
Zdielať na

FOTO: Veterná smršť za sebou nechala zničené autá, polámané stromy a paralyzovala dopravu

BRATISLAVA / Stovka polámaných stromov po cestách, zničené autá, nepremávajúca hromadná doprava. Takúto spúšť za sebou zanechala veterná smršť, ktorá sa v noci prehnala Slovenskom. Najkritickejšia situácia bola v Bratislavskom kraji.

Vo štvrtok v hlavnom meste sa z ničoho nič zdvihol vietor a dosahoval obrovskú rýchlosť. S ním prišiel aj dážď a nemalé škody. Viacero áut zostalo v Bratislave zdemolovaných potom, ako ich privalil strom. Privolaný hasiči museli konáre najprv popíliť, aby si majitelia áut mohli spočítať škody. "Niektoré štátne cesty v okresoch Bratislavského kraja boli úplne neprejazdné," povedala hovorkyňa prezídia HaZZ Zuzana Farkašová.

Západoslovenské elektrárne v noci evidovali 160-tisíc zákazníkov bez elektrickej energie. Policajti na nábreží odkláňali dopravu. Cez cestu visel zlomený konár stromu, ktorý bol opretý o električkové vedenie. Hromadná doprava mala problémy v celom meste.

 V bratislavskom kraji bolo v teréne 40 hasičov, ktorí zasahovali na 132 miestach. "V teréne je 19 vozidiel a 65 pracovníkov mestského dispečingu, ktorí zabezpečujú prejazdnosť a plynulosť na cestách, pričom paralelne prebieha aj monitoring všetkých komunikácií hlavného mesta," povedala Iveta Kešeľáková z tlačového oddelenia hlavného mesta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy