Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
My sme vždy tvrdili, že minister je len bábka v rukách oligarchov, hovorí Remišová
Zdielať na

My sme vždy tvrdili, že minister je len bábka v rukách oligarchov, hovorí Remišová

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Na tlačovej konferencii, ktorú strana OĽaNO zvolala, aby reagovala na koaličnú krízu a na zrušenie koaličnej rady, uviedla Veronika Remišová dôvody, ktoré vedú opozíciu k tomu, že čaká s podaním návrhu na odvolanie ministerstva školstva Petra Plavčana. Na jeho vyjadrenie sa zatiaľ čaká.

Koaličnú krízu sledujeme aj ONLINE.

„Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze podáme na budúci týždeň z troch dôvodov. Čakali sme, čo urobí vládna koalícia. Na povrch začali vychádzať také skutočnosti, že sme sa začali nazdávať, že odvolanie ministra Plavčana nebude stačiť. My sme vždy tvrdili, že minister je len bábka v rukách oligarchov. V skutočnosti treba, aby všetci ľudia zo SNS odišli z tohto rezortu," povedala Remišová na tlačovej konferenciim, ktorú strana OĽaNO usporiadala ako reakciu na zrušenie koaličnej rady. Tej sa pre zdravotné dôvody nemohol zúčastniť premiér Robert Fico. 

Ako druhý dôvod uviedla požiadavku opozičného partnera, ktorú rešpektujú. Dodala, že poslanci OĽaNO-NOVA všetci zrušili svoje plánované dovolenky, aby sa mohli na schôdzi zúčastniť. Tretím dôvodom podľa slov Remišovej je snaha o širokú zhodu opozície. „Požiadali sme o podpisy SaS, Sme rodina a ešte zbierame podpisy poslancov okolo Miroslava Beblavého," upresnila.

Ministerstvo školstva uviedlo, že Plavčan zvolá k téme eurofondov tlačovú konferenciu, kde sa vyjadrí ku všetkým otázkam na túto tému. "Ministerstvo školstva momentálne preveruje technické a odborné otázky problematiky a pripravuje potrebné opatrenia," uviedol rezort školstva na otázku, či ministerstvo už zastavilo eurofondovú výzvu na podporu výskumu. Predseda SNS Andrej Danko totiž uviedol, že odporučí Plavčanovi úplne prehodnotenie čerpania eurofondov a zastavenie druhej výzvy, ktorá by mohla nasmerovať peniaze k súkromným spoločnostiam.

Súvisiace články