Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Škandál s eurofondmi pokračuje. NAKA možno vypočuje aj ministra Plavčana
Zdielať na

Škandál s eurofondmi pokračuje. NAKA možno vypočuje aj ministra Plavčana

BRATISLAVA / Národná protikorupčná jednotka eviduje a naďalej sústreďuje podania v súvislosti so škandálom s eurofondmi, ktorý vypukol na Ministerstve školstva.

Potvrdil to na štvrtkovej tlačovej konferencii riaditeľ NAKA Peter Hraško. Pripomeňme, že ide o prerozdelenie 600 miliónov eur určených na vedu firmám, z ktorých mnohé doteraz nemali s vedou nič spoločné.

Prípad už riešia orgány činné v trestnom konaní.

"Zatiaľ v podozrení machinácií vo verejnom obstarávaní vo verejnej dražbe v súbehu s prečinom poškodzovania finančných záujmov európskej únie. V tejto veci bola včera konzultácia na úrade špeciálnej prokuratúry a má prebehnúť v priebehu budúceho týždňa tak, aby sa ujasnil postup, v koľkých veciach bude začaté trestné stíhanie. Drvivá väčšina podaní, ktoré sa dotýkajú ministerstva školstva a nakladaniu s eurofondami, bude realizovaná v trestnom konaní na Národnej protikorupčnej jednotke Národnej kriminálnej agentúry. To, či bude vypočúvaný aj štatutár - minister - to ja v tejto chvíli neviem povedať, ale ani to nevylučujem," uviedol na tlačovej konferencii Peter Hraško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy