Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za obchodovanie s kokaínom mu hrozí doživotie
Zdielať na

Za obchodovanie s kokaínom mu hrozí doživotie

BRATISLAVA / Aj keď sa Bratislavčanovi niekoľko rokov darilo nespraviť chybu, teraz už policajtom cez rozum neprešiel. Zadržali ho počas akcie s názvom Brloh.

Dva týždne od začiatku trestného stíhania pre drogovú trestnú činnosť príslušníci národnej kriminálnej agentúry zadržali 35-ročného Richarda. Pri prehliadkach nebytových priestorov a auta našli okrem konope aj tablety extázy, či dva kilogramy kokaínu vysokej až 60% čistoty.

"Množstvá, ktoré by sa dali vyrobiť zodpovedajú približne 40 000 dávkam," uviedol riaditeľ NAKA Peter Hraško. Ich predajom by si muž zarobil približne od 150 000 do 200 000 eur. Okrem drogy uňho našli aj príslušenstvo ako váhy, rukavice či obaly. Zaistili tiež niekoľko 500 euroviek, tablet a pamäťové karty.

Jeho súvis s drogami majú dokazovať tiež pozitívne stery z rúk. Hrozí mu aj paragraf z nedovoleného ozbrojovania. Pri domovej prehliadke totiž narazili aj na dlhú brokovú zbraň a 50 nábojov. 

Počas ďalšieho vyšetrovania bude obvinený muž vo väzbe. Za mrežami môže skončiť na 20 až 25 rokov prípadne na doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy