Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Korupcia v NBS aj obchod s drogami. NAKA ozrejmila viacero prípadov
Zdielať na

Korupcia v NBS aj obchod s drogami. NAKA ozrejmila viacero prípadov

BRATISLAVA / Kauza poisťovne Rapidlife, korupcia v radoch advokátov, podozrenie z legalizácie príjmov z trestnej činnosti, či odhalenie drogového dílera s viac ako dvoma kilami kokaínu. K týmto prípadom sa na policajnom prezídiu vo štvrtok predpoludním vyjadrovali policajný prezident Tibor Gašpar a riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško.

Zamestnanec národnej banky slovenska mal prijať úplatky od dvoch zástupcov poisťovne Rapid Life. Obaja mu mali vyplatiť spolu dvetisíc eur.

Celú tlačovú besedu si môžete pozrieť v nasledujúcom videu

Korupciu ohlásili práve títo dvaja zástupcovia poisťovne, s tým, že zamestnanec národnej banky zabezpečí, aby na poisťovňu neboli uvalené najtvrdšie sankcie. 52-ročného muža zadržala NAKA priamo v budove národnej banky.

"8.8. došlo k obvineniu konkrétne inžiniera Ivana B., 52-ročného, ktorý bol v Národnej banke Slovenska v postavení generálneho riaditeľa odboru dohľadu nad trhom cenných papierov, poisťovníctvom a dôchodkovým sporením," informoval Gašpar. 

Ďalším prípadom je korupcia v Lučenci. Advokátka Soňa P. si mala od svojej klientky vypýtať prevod pozemku v hodnote 5 tisíc eur. Chcela takouto formou klientke "pomôcť" v tom, že jej trestné stíhanie na polícii bude zastavené.

V bratislavskej Petržalke zasa odhalila protidrogová jednotka brloh, kde obvinený 35 ročný Richard B. ukrýval obrovské množstvo drog - kokaínu ako aj pervitínu.

"Boli zaistené dva kilogramy kokaínu, zodpovedajú približne 40 tisícom jednorázových dávok drogy, ako aj komponenty na prechovávanie a distribúciu drog," uviedol Hraško. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy