Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Policajtovi, ktorý strieľal zo služobnej zbrane doma na dvore, hrozí vyhadzov
Zdielať na

Policajtovi, ktorý strieľal zo služobnej zbrane doma na dvore, hrozí vyhadzov

MALACKY / Policajt, ktorý vo Veľkých Levároch včera strieľal zo služobnej zbrane, porušil zákon aj interné predpisy. V tomto prípade začali trestné stíhanie, policajta však ešte neobvinili. Bývalý šéf Úradu na ochranu ústavných činiteľov v tom má jasno.

"To je absolútne nonsens, aby policajt používal zbraň niekde na dvore, aby strieľal do vzduchu," hovorí bývalý šéf Úradu na ochranu ústavných činiteľov Juraj Zábojník. 

Urobiť tak mal člen základného útvaru úradu pre ochranu ústavných činiteľov po hádke s manželkou v noci z utorka na stredu. V prípade je začaté trestné stíhanie, to preto, aby mohli policajti vykonať úkony – ako napríklad vypočuť svedkov.

Obvinený ešte nikto nebol. Stíhanie bolo začaté pre nebezpečné vyhrážanie. Štátny zamestnanec môže prísť o prácu, streľbou zo služobnej zbrane mimo služby porušil interné predpisy.

"Jeho existencia v týchto zložkách je ohrozená," myslí si Zábojník. 

"Streľba zo zbrane kategórie D je zakázaná na mieste, kde môže byť ohrozený život, zdravie alebo môže byť spôsobená škoda na majetku," potvrdila hovorkyňa polícia Denisa Baloghová. 

Podľa bývalého šéfa úradu, pre ktorý policajt pracuje je neprípustné, aby používal zbraň mimo priestorov kde to je dovolené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy