Zatiahnuté
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Obžalovali údajného objednávateľa vraždy nitrianskeho podnikateľa
Zdielať na

Obžalovali údajného objednávateľa vraždy nitrianskeho podnikateľa

Archívne video

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Miroslava Ž. pre trestný čin účasti na úkladnej vražde a trestnú činnosť spojenú s nedovoleným ozbrojovaním a obchodovaním so zbraňami.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, podľa prokurátora sa skutkov dopustil tak, že si objednal vraždu poškodeného Dalibora Palatického u Štefana Rákoczyho, ktorému na spáchanie skutku poskytol aj samopal vzor 58.

Vykonávateľovi vraždy Rákoczymu uložil v marci Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici úhrnný trest šestnásť rokov väzenia v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Rákoczy sa priznal k vražde nitrianskeho podnikateľa Dalibora Palatického a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste. Rákoczy podľa súdu spáchal obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania. Podnikateľa zastrelil samopalom vzor 58 v piatok 26. augusta 2016 predpoludním pred penziónom Ambarella v Nitre. Príčinou objednávky vraždy bol podľa výsledkov vyšetrovania spor o penzión. Po zadržaní spolupracoval vykonávateľ s orgánmi činnými v trestnom konaní pri objasňovaní skutku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy