Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Chaos v doprave po Jánošíkových dňoch. Pri nehode sa zranil aj desaťročný chlapec
Zdielať na

Chaos v doprave po Jánošíkových dňoch. Pri nehode sa zranil aj desaťročný chlapec

TERCHOVÁ / Vrtuľník, hasiči, záchranári a policajti v nedeľu popoludní zasahovali medzi Terchovou a obcou Belá. V priebehu pol hodiny sa tam stali 4 dopravné nehody. V Terchovej sa v nedeľu skončili obľúbené Jánošíkove dni, cesty tak boli preplnené a navyše začalo výdatne pršať.

Najvážnejšia dopravná nehoda sa stala za obcou Belá, kde sa zrazili dve osobné autá a dodávka. Zasahovať musel aj vrtuľník. Leteckí záchranári prileteli po poľského chlapca, ktorého z auta museli vyslobodiť hasiči. "Použili sme náradie dvere sme museli vystrihnúť," opísal zásah jeho veliteľ z HaZZ Terchová, Martin Ďurnek. Chlapec mal podľa svedkov nehody približne 10 rokov.

V nebezpečnom esíčku dostal Poliak, ktorý šiel v smere na Terchovú a v aute viezol dvoch synov a manželku, šmyk. Zdeněk, vodič dodávky, sa snažil zabrániť kolízii, no pred ním išla ešte Oktávia, v ktorej sa viezla mama s dcérou. "On celou túto zákrutu letel bokom," opísal situáciu účastník nehody, Zdeněk. Pri nehode bolo až sedem účastníkov, z toho štyri zranené osoby.

Pri nehode v Belej pomáhali aj žilinskí hasiči. Operačné stredisko ich poslalo k horiacej motorke, ktorú sa najskôr snažili uhasiť policajti. "Cestou na základňu nám bola nahlásená dopravná nehoda motorky, ktorú sme uhasili vysokotlakovým prúdom," povedal k nehode Pavol Cesnek, veliteľ zásahu HaZZ Žilina. Motorka ostala po nehode na šrot.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy